Upplev Berlin

Upplev Berlin 2021Vill du fundera över vem du är och hur du vill leva ditt liv? Vill du göra detta i en spännande stad med en spännande historia? Då är Upplev Berlin ett alternativ för dig!

Efter att skolan har slutat för sommaren i juni åker vi till Tysklands huvudstad Berlin tillsammans. Där får vi tillsammans ta del av stadens spännande historia och fundera över hur den är relevant för oss idag.


Vi varvar utflykter till sevärdheter i och runt Berlin med andakter, lekar och konfirmandpass. I konfirmandpassen får vi tillsammans fundera över vilka vi är, hur vi vill leva våra liv och vad den kristna tron går ut på.


Innan lägret i Berlin träffas vi några gånger hemma i Hässelby för att lära känna varandra innan vi åker.

Antal platser: 25

Datum träffar 2020: 5/12

Datum träffar 2021: 16-17/1, 14/2, 21/3, 18/4, 27/5 ,

Föräldramöte: 25/3-2021

Läger: 12-21/6

Konfirmation: övning 12/8, konfirmation 14/8 


Omställt till Sverige

Med hänsyn till världsläget kommer lägret att ske på lägergård i Sverige.


Fullsatt

Vill du skriva upp dig på reservlistan? Hör av dig till Malin Karlsson (Malin. Karlsson@svenskakyrkan.se).

Om Berlin


Tysklands huvudstad har en spännande historia och mycket att upptäcka. Här finns många saker som stimulerar till de stora samtalen. Bland annat kommer vi att besöka koncentrationslägret

Sachsenhausen.


Församlingen har åkt på konfirmationsläger till Berlin i många år. Vi tycker att det är ett så vinnande koncept att alternativet finns kvar även i år! 

Covid-19

Självklart säkrar vi upp redan nu inför eventualiteten att restriktionerna på resor till följd av Covid-19 pandemin skulle kvarstå under 2021. Vi säkrar redan nu upp med bokningar på hemmaplan samma datum som våra utlandsalternativ, så att våra läger ändå kan bli av.