Sommarläger, 2st

Sommarläger 2023


Höjdpunkten på sommaren är att få åka på konfirmandläger! Det är en sanning som vi i Hässelby tror stenhårt på. Älskar du också den svenska sommaren? Då är något av våra sommarläger alternativet för dig!


Sommarläger har vi haft i många år och det är en så stor succé att vi i år utökar med ytterligare ett läger. Vi får tolv fantastiska dagar tillsammans på någon av våra jättemysiga lägergårdar. Där varvar vi bad, brännboll och lekar med andakter och konfirmandpass. I konfirmandpassen får vi tillsammans i olika former utforska vilka vi är, vem Gud är och hur vi vill leva tillsammans.

 

På sommarlägret infinner sig alltid en alldeles speciell lägerkänsla. Det är svårt att i ord beskriva vad som gör den känslan, men det är något som gör att vi längtar tillbaka varje sommar.

 

Innan vi åker iväg tillsammans träffas vi hemma i Hässelby några gånger under terminen. Detta gör vi för att lära känna varandra innan vi åker, så att vi kan få det bästa lägret tillsammans.

Anmäl dig till någon av sommarens höjdpunkter!

Uppdatering mars 2023: några platser har öpnnats i Junilägret! Fortsatt platser kvar till Augustilägret. Välkommen med din anmälan! 

junilägret @Flahults Ungdomsgård

 

Flahults Ungdomsgård är en lägergård omgärdad av härlig natur och fårhagar som ligger strax norr om Vänamo ca 4,5 timme med bil hemifrån. På den här gården bor vi själva och har självhushåll så vi har egna kockar med. Gården ligger i närheten av en sjö och har egen grillplats, fotbollsplan, stora gräsmattor, en kyrka och stora, fina lokaler inomhus. 


Nytt för i år är att vi utökar med fler platser för sommarens mest maxade läger!


Läs mer på https://flahultsgarden.se/sv/


Deltagare: max 45

Datum träffar 2022: 3 december (upptakt)

Datum träffar 2023: 18 februari, 19 mars, 9 maj

Föräldramöte: 9 maj

Läger: 16-27 juni

Konfirmation: övning 29 & 30 juni,  konfirmation  1 & 2 juli

augustilägret @finnåker

 

Finnåkers kursgård är vackert beläget i ett gammalt kvarnbruksområde utanför Fellingbro,Västerås (typ tvärs över Mälaren från Hässelby) ca två timmar med bil hemifrån. Det här är en större gård, där vi samsas med flera läger och har helpension. Finnåker är omringat av  lummiga skogar och söta små bäckar. Här finns ett kapell, en badstrand vid en sjö, fotbollsplan, utomhus-schackbräde och en gammal fruktträdgård. 


Läs mer på https://www.finnaker.se/

 


Deltagare: max 35

Datum träffar 2022: 4 december (upptakt)

Datum träffar 2023: 19 februari, 18 mars, 23 maj

Föräldramöte: 23 maj

Läger: 31 juli-11 augusti

Konfirmation: övning 18 augusti,  konfirmation  19 augusti