Konfirmation 2024

Välkommen till Konfirmation 2024

Välj mellan två olika sommarläger och en veckogrupp! 

 

Anmälan öppnar 1 juni! 

Sommarläger 2024


Höjdpunkten på sommaren är att få åka på konfirmandläger! Det är en sanning som vi i Hässelby tror stenhårt på. Älskar du också den svenska sommaren? Då är något av våra sommarläger alternativet för dig!


Sommarläger har vi haft i många år och det är en så stor succé att vi i år utökar med ytterligare ett läger. Vi får tolv fantastiska dagar tillsammans på någon av våra jättemysiga lägergårdar. Där varvar vi bad, brännboll och lekar med andakter och konfirmandpass. I konfirmandpassen får vi tillsammans i olika former utforska vilka vi är, vem Gud är och hur vi vill leva tillsammans.

 

På sommarlägret infinner sig alltid en alldeles speciell lägerkänsla. Det är svårt att i ord beskriva vad som gör den känslan, men det är något som gör att vi längtar tillbaka varje sommar.

 

Innan vi åker iväg tillsammans träffas vi hemma i Hässelby några gånger under terminen. Detta gör vi för att lära känna varandra innan vi åker, så att vi kan få det bästa lägret tillsammans.

Anmäl dig till någon av sommarens höjdpunkter!

Augustilägret @Finnåker


Finnåkers kursgård är vackert beläget i ett gammalt kvarnbruksområde utanför Fellingbro, Västerås (typ tvärs över Mälaren från Hässelby) ca två timmar med bil hemifrån. Det här är en större gård, där vi samsas med flera läger och har helpension. Finnåker är omringat av lummiga skogar och söta små bäckar. Här finns balnd annat ett kapell, en badstrand vid en sjö, fotbollsplan, utomhus-schackbräde och en gammal fruktträdgård.


Läs mer påhttps://www.finnaker.se/Deltagare: max 35

Datum träffar 2023: 25 november & 26 november

Datum träffar 2024: 20 & 21 januari, 17 februari, 20 april, 19 maj

Föräldramöte: 22 maj kl. 18.30

Läger: 1-12 augusti

Konfirmation: övning & foto 22 & 23 augusti,

konfirmation 24 & 25 augusti

junilägret @Olsnäsgården

OBS FULLT

Där fjällen har sin början finner vi Olsnäsgården.  Situerad i Dalarnas vackra, gamla fäbolandskap avskiljt invid Siljans strand ca 3,5 timme med bil hemifrån finner vi denna lägergård. På den här gården bor vi själva och har självhushåll så vi har egna kockar med oss. Gården ligger i närheten av en sjö och har egen grillplats, fotbollsplan, stora gräsmattor, en kyrka och stora, fina lokaler inomhus.


Läs mer på https://olsnasgarden.com/


Deltagare: max 35

Datum träffar 2023: 25 november & 26 november

Datum träffar 2024: 20 & 21 januari, 18 februari, 21 april, 18 maj

Föräldramöte: 15 maj 18.30

Läger: 14-26 juni

Konfirmation: övning och foto 15 & 16 augusti, 

konfirmation 17 & 18 augusti 

Deltagare: minst


Lovfira onsdagar 16.30-19.00

HT 2023: 4 oktober - 13 december

VT 2024: 10 januari - 24 april.

+ helgträff 20 +21 januari

Konfirmation: övning och foto 3 maj, konfirmation 4 maj


Veckoläsning 2023-2024


Tycker du om att träffas regelbundet? Har du kanske lättare att få in vardagar i ditt schema? Har du behov av ett mindre sammanhang? Är läger inget för dig? Då är veckokonfirmationen något för dig!

 

I Hässelby har vi alltid haft en veckokonfirmationsgrupp. Att ses regelbundet under en längre tid är något som vi har märkt skapar stabilitet och förtroende i gruppen. Träffarnas regelbundenhet ger utrymme för att under en längre tid lyfta fram de frågor och funderingar som finns i gruppen och att kunna återkomma till ämnen. Under våra träffar tillsammans ställer vi frågor och söker svar. Vi pratar, diskuterar, leker och utforskar tillsammans vilka vi är, vilka vi vill vara och vem Gud är.

 

I veckokonfirmationen ses gruppen varje lovfri vecka på onsdagskvällar, två och en halv timme varje gång. Träffen avslutas med att vi tillsammans går på veckomässan. Vi varvar våra funderingar med utflykter och olika aktiviteter på hemmaplan.


Välkommen med din anmälan!


Det går bra att ”hoppa på” under konfirmationsåret.