Konfirmation 2023

Välkommen till Konfirmation 2023

Välj mellan två olika sommarläger och en veckogrupp! 

Sommarläger 2023


Höjdpunkten på sommaren är att få åka på konfirmandläger! Det är en sanning som vi i Hässelby tror stenhårt på. Älskar du också den svenska sommaren? Då är något av våra sommarläger alternativet för dig!


Sommarläger har vi haft i många år och det är en så stor succé att vi i år utökar med ytterligare ett läger. Vi får tolv fantastiska dagar tillsammans på någon av våra jättemysiga lägergårdar. Där varvar vi bad, brännboll och lekar med andakter och konfirmandpass. I konfirmandpassen får vi tillsammans i olika former utforska vilka vi är, vem Gud är och hur vi vill leva tillsammans.

 

På sommarlägret infinner sig alltid en alldeles speciell lägerkänsla. Det är svårt att i ord beskriva vad som gör den känslan, men det är något som gör att vi längtar tillbaka varje sommar.

 

Innan vi åker iväg tillsammans träffas vi hemma i Hässelby några gånger under terminen. Detta gör vi för att lära känna varandra innan vi åker, så att vi kan få det bästa lägret tillsammans.

Anmäl dig till någon av sommarens höjdpunkter!

Uppdatering mars 2023: några platser har öppnats i Junilägret! Fortsatt platser kvar till Augustilägret. Välkommen med din anmälan! 

junilägret @Flahults Ungdomsgård

 

Flahults Ungdomsgård är en lägergård omgärdad av härlig natur och fårhagar som ligger strax norr om Vänamo ca 4,5 timme med bil hemifrån. På den här gården bor vi själva och har självhushåll så vi har egna kockar med. Gården ligger i närheten av en sjö och har egen grillplats, fotbollsplan, stora gräsmattor, en kyrka och stora, fina lokaler inomhus. 


Nytt för i år är att vi utökar med fler platser för sommarens mest maxade läger!


Läs mer på https://flahultsgarden.se/sv/


Deltagare: max 45

Datum träffar 2022: 3 december (upptakt)

Datum träffar 2023: 18 februari, 19 mars, 9 maj

Föräldramöte: 9 maj

Läger: 16-27 juni

Konfirmation: övning 29 & 30 juni,  konfirmation  1 & 2 juli

augustilägret @finnåker

 

Finnåkers kursgård är vackert beläget i ett gammalt kvarnbruksområde utanför Fellingbro,Västerås (typ tvärs över Mälaren från Hässelby) ca två timmar med bil hemifrån. Det här är en större gård, där vi samsas med flera läger och har helpension. Finnåker är omringat av  lummiga skogar och söta små bäckar. Här finns ett kapell, en badstrand vid en sjö, fotbollsplan, utomhus-schackbräde och en gammal fruktträdgård. 


Läs mer på https://www.finnaker.se/

 


Deltagare: max 35

Datum träffar 2022: 4 december (upptakt)

Datum träffar 2023: 19 februari, 18 mars, 23 maj

Föräldramöte: 23 maj

Läger: 31 juli-11 augusti

Konfirmation: övning 18 augusti,  konfirmation  19 augusti

Deltagare: minst


Lovfira torsdagar 18.00-21.00


HT 2022: udda veckor med start 13 oktober,

helgträff 19-20 november.

VT 2023: jämna veckor med start 12 januari,

helgträff 13-14 maj.


Konfirmation: övning 25 maj, konfirmation 27 maj


Veckoläsning 2023


Är du inte så sugen på att åka iväg på ett längre läger? Föredrar du kortare resor, eller kanske har lättare att få in dem i ditt schema? Har du behov av ett mindre sammanhang? Då är veckokonfirmationen något för dig!

 

I Hässelby har vi alltid haft en veckokonfirmationsgrupp. Att ses regelbundet under en längre tid är något som vi har märkt skapar stabilitet och förtroende i gruppen. Träffarnas regelbundenhet ger utrymme för att under en längre tid lyfta fram de frågor och funderingar som finns i gruppen och att kunna återkomma till ämnen. Under våra träffar tillsammans ställer vi frågor och söker svar. Vi pratar, diskuterar, leker och utforskar tillsammans vilka vi är, vilka vi vill vara och vem Gud är.

 

I veckokonfirmationen ses gruppen varannan vecka på torsdagskvällar, tre timmar varje gång. Två helgträffar ingår också under vår tid tillsammans. Vi varvar våra funderingar med utflykter och olika aktiviteter på hemmaplan.

Välkommen med din anmälan!


Det går bra att ”hoppa på” under konfirmationsåret.