Om Konfirmation

Vem kan bli konfirmand?

Konfirmand kan vem som helst bli. Först och främst riktar sig våra grupper i år till dig som är född 2009. Är du yngre eller äldre är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Tillsammans pratar vi då om hur vi kan göra så att det blir så bra som möjligt för alla inblandade.   


Alla välkomna

I Hässelby välkomnar vi alla som konfirmander. Finns det något som vi kan tänka på för att din tid med oss ska bli trygg, rolig och givande? Tveka inte att höra av dig till oss och berätta om detta. Din upplevelse är viktig för oss! Vi har tystnadsplikt och lång erfarenhet av att arbeta med grupper.


Du behöver inte bo i Hässelby församling för att konfirmera dig hos oss! I Svenska kyrkan kan man välja fritt vart man vill konfirmera sig. Till våra alternativ är alla välkomna att anmäla sig. På samma sätt går det bra för dig som bor i Hässelby att konfirmera dig i andra församlingar - om du hittar ett alternativ som passar dig bättre någon annanstans. Hör gärna av dig till oss om vi kan stötta dig i det här!


Gålölägret

På Gålölägret möts ungdomar med och utan behov av särskilt stöd. Vi välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola och särskola. De flesta som konfirmeras på Gålölägret är mellan 14 och 18 år. Våga utmana dig själv och få ett minne för livet!

Anmälan sker via Högalids församling: www.svenskakyrkan.se/hogalid/galolagret


Gymnasiekonfirmation

Går du på gymnasiet och funderar på att konfirmera dig? Du är alltid välkommen att vara med i våra grupper, själv eller tillsammans med jämnåriga kompisar. Om du hellre skulle konfirmera dig i en grupp som är utformad specifikt för gymnasieåldrarna så har församlingarna på Norrmalm och Västermalms församling såna grupper. Du kan läsa mer om dem här:

https://www.konfanorrmalm.se/

https://www.svenskakyrkan.se/vastermalm/gymnasiekonfa

Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller funderingar!Att bestämma sig

Under konfirmationstiden får du inte bara lära känna dig själv bättre, dessutom utforskar vi Gud, kyrkan och den kristna tron tillsammans. I konfirmationen bekräftar Gud sin kärlek till oss. Om du under din tid tillsammans med oss upptäcker att du inte vill konfirmera dig så går det bra att hoppa av. Det är du som bestämmer!


Ska man vara döpt?

För att kunna konfirmera dig måste du vara döpt på konfirmationsdagen. Är du inte döpt kan dopet ske under konfirmandåret.


Slopad lägeravgift

Från och med 2014/2015 är alla konfirmationsalternativ i Svenska kyrkan Hässelby kostnadsfria. Beslut om detta fattades av kyrkofullmäktige i november 2014. Pengar ska inte spela någon roll när du väljer konfirmationsalternativ!

Tycker du att det här är helt fantastiskt är du välkommen att bidra med en gåva till vår verksamhet.

Swish: 123 561 01 75 märk gåvan med ”Ungdom”


Du som förälder är viktig!

Du som förälder är oändligt viktig för din ungdoms konfirmationsupplevelse. Det är viktigt att du som förälder stöttar ditt barns beslut och delar deras upplevelse och resa. Med det vill vi gärna hjälpa dig. Vi ser under konfirmationstiden till att du har så mycket information som möjligt om vad som pågår hos oss. Fråga gärna din ungdom om deras upplevelse.